Postřehy, jak jde život

Ach, ten třeťák

12. 7. 2011 21:16
Rubrika: Seminární zápisník | Štítky: 3. ročník

Už jsem se dlouho neozval. To však neznamená, že by se nic nedělo; naopak, dělo se toho tak moc, že jsem vůbec neměl čas. Za všechno může ten třeťák... Třetí ročník je opravdu nejnáročnější ročník studia teologie, takže jsem měl opravdu jiné starosti. Ale přece jen jsem celý rok neseděl jenom ve škole. Zkusím připomenout některé významné akce.


 

Aby byl rozjezd snažší, vydali jsme se na podzim do Říma. V rámci národní poutě k poděkování Svatému Otci za jeho loňskou návštěvu u nás jsme na oplátku navštívili my jeho. A že dojmy z celé pouti byly silné, o tom svědčí i tradiční Mikulášská besídka v semináři, kde scénka našeho ročníku na náměty proběhlé pouti získala... 5 oscarů z 5! ;-)

Pomalu, ale jistě jde do tuhého. V postní době čekala třetí ročník významná slavnost, při které jsme byli pověřeni službou lektora. Lektor je ten, kdo čte Boží slovo, jde o jakousi přípravu před jáhenským svěcením.

No a po několika týdnech chození na přednášky (letos jsme měli 33 hodin týdně, ve čtvrtek jsme měli plných 10 v kuse a nášupem ještě 2-3 nácviky zpěvu) proloženými různými víkendovými akcemi (pro ministranty, návštěva bohoslovců z Prahy, hospodářské dny) zase přišlo zkouškové..

A co mně čeká o prázdninách? Především setkání v Madridu - na to se těším. Pak také svatba. Ne moje, ale sestřina ;-) Musím splnit 3 týdny seminárních praxí (letos by měly být hlavně pracovní). Také doma a ve farnosti očekávájí, že něco pomůžu. A protože těch zkoušek bylo opravdu hodně, tak mi jich ještě několik zbývá na prázdniny. A je po prázdninách. Ach, ten třeťák...

Zobrazeno 2083×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

Ráda tě zase čtu. Na Jurisově primici jsem si na tebe vzpomněla a říkala si, co asi děláš...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz