Postřehy, jak jde život

Do domu Hospodinova půjdeme s radostí!

30. 4. 2014 17:05
Rubrika: Na vinici Páně | Štítky: jáhen , Primice

Po šesti letech příprav v semináři nastal čas k vyslání na vinici Páně! S radostí bych vás chtěl pozvat do domu Hospodinova na kněžské svěcení.

Jáhenský rok začal velice příjemně. Byli jsme pozváni krajany z Texasu, abychom se vzájemně obohatili: my je o čistou češtinu a o české zvyky a oni nás o cestování po velké zemi a mnoho zážitků. A doufám, že to bylo také obohacení ve víře, což je vlastně mým úkolem. Jaké to bylo? Awesome! Ostatně fotografie jste už asi viděli...

Nic však netrvá věčně a nastal návrat do reality. Otec biskup mě poslal do farnosti Kobeřice, kde plním běžné jáhenské povinnosti: učím ve škole, kážu, křtím, mám přípravy na křest, pohřbívám, navštěvuji nemocné, mám na starosti ministranty, společenství mladých (kterých ale moc není) a jedno společenství dospělých, kde čteme Bibli, vedu různé pobožnosti, kterých je celá řada. Nicméně musím přiznat, že mi tradiční prostředí Prajzské úplně nesedlo a tak někdy dochází k vzájemným nedorozuměním. Ale nic není ze zlé vůle, tak se na mně snad nikdo nezlobí, že někdy udělám něco trochu jinak, než se ode mně očekává. No, jsem zvědav, kam mě otec biskup pošle na kaplanské místo.

PS: Ještě dva odkazy: Další informace k primici najdete také na speciálním webu www.primice.cz/jakub. Průběh kněžského svěcení včetně odborného komentáře si můžete přečíst na stránkách liturgie.cz. Těším se na shledanou!

Zobrazeno 1793×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

proč to musíte mít všichni ve stejný den? bilokaci zvládám, ale trilokaci fakt už ne!

Ferenc

@Neposeda: :-D Bohužel to z organizačních důvodů nešlo jinak...

Jochonon

Kubi, budu se moc těšit nejen na oslavu tvého vysvěcení, ale také na to, že nám budeš každý den vydávat svědectví jako alter Christus, tedy svědectví o lásce, víře a naději.

jordy

Neboj se však oni se Prajzáci zvyknu i na co inšeho =) sice neradi ale zvyknu =D

JakubV

@Neposeda: co myslíš slovy TO a VŠICHNI? Jestli svěcení, tak je věcí biskupů a naopak je pěkné, že "to" budou mít všichni najednou, takže můžeš být duchovně přítomná téměř "on-line" :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz